KONSERTER
 

Lørdag 15. juni 2024, Kurt Slevigen m/band

 

 

 

 


 

Torsdag 6. juni 2024, Medlemsmøte

Den profilerte bluesmunnspilleren Richard Gjems var kveldens gjest. Han fortalte med glimt i øyet om bluesmunnspillets historie de siste 100 år, om musikalske trollmenn som Sonny Terry, Noah Lewis, Sonny Boy Williamson, Litter Walter og Paul Butterfield. Gjems' ga de mange fremmøtte flere eksempler på hvordan munnspillet kan snakke, gråte og le. I kåseriet fikk vi høre om instrumentets vei, fra opprinnelsen i Tyskland på 1820-tallet til den elektriske bluesrockens høydepunkt på Woodstock.

 

 

 


 

Lørdag 1. juni 2024, Hilde Davidsen m/band

Hilde A Davidsen med band vet hvordan man treffer et interessert publikum. Her svinger det godt. Gode soloprestasjoner setter en ekstra spiss på fremførelsen og musikkgleden på scenen smitter over på publikum som koste seg på en fin dag.

 

 

 

 


 

Lørdag 20. april 2024, Strange Brew

Strange Brew på Takelund.

 

 

 


 

Lørdag 23. mars 2024, Tomas Jo' Group.

Tomas Jo' Group på Takelund.

 

 

 


 

Lørdag 17. februar 2024, Bærum Bluesband.

Årets første kveldskonsert på Takelund var med Bærum Bluesband. Fullt hus og god stemning! Bandet spilte en blanding av egne låter og covers og var et samspilt band med tett lydbilde.
 

 


 

Lørdag 20. januar 2024, Bluesbury.

Konserten denne kvelden samlet vel 30 personer. Litt skuffende oppmøte, men vinterværet og væromslaget hadde nok litt å si for det. Vi fikk høre hardtsvingende blues, mye hentet fra Chicago-tradisjonen. Bandet var meget bra og godt samspilte! Låtene var en blanding av egne låter og bluesklassikere fra artister som Freddie King og Jr. Wells.

 

 


 

Lørdag 30. desember 2023.

Romjulsblues, og som vanlig med Sarpsborgs eget Pæddekommen Bluesband. Det var fullt hus da bandet slo an første tone, og stemningen sto i taket. Bandet fremførte et repertoar stort sett bestående av låter med egne, norske tekster. Her fikk vi høre et godt driv, med vekselsvis munnspill-, gitar- og orgelsoloer. Og da snakker vi om ekte Hammond B3.

 


 

Lørdag 9. desember 2023.

Ronny Aagren og band sto for bluesen på årets julebord.

 


 

Torsdag 30. november 2023, medlemsmøte med Hilde Davidsen

Kveldens medlemsmøte ble som vanlig avholdt i bakgården på Sarpen. Denne kvelden var det vårt medlem Hilde Davidsen som fortalte om sin musikalske reise. Hilde var med i bluesbandet Jam’n fra Sarpsborg og vi fikk høre flere låter fra dem. Og sannelig tok ikke Hilde fram gitaren og sang og spilte! Godt frammøte og god stemning!

 


 

Lørdag 18. november 2023.

Krokfoss Band

 


 

Torsdag 9. november 2023 - Medlemsmøte.

Torsdag 9. november ble det avholdt medlemsmøte i bakgården på Sarpen. 35 medlemmer hadde funnet veien dit, som er ny rekord!
Denne gang var det Odd Krokfoss fra Krokfoss Band som fortalte om sin musikalske reise, fra ungdommen og fram til i dag. Siste del av møtet ble en minikonsert med Odd og venner; Knut Pettersen, Øivind Karlsen og Svein Christensen. Stor jubel og folk koste seg!

 


 

Lørdag 28. oktober 2023.

Geir "Milkman" Bertheussen med band steppet inn for Kid Engen Bluesband på kort varsel. Kid Engen måtte dessverre melde forfall pga. sykdom. Men "Milkmann" og gjengen leverte varene, selv om dette var deres tredje konsert på to dager. Det ble rock'nroll og Chicago-blues etc. fremført av et dyktig band som oste av spileglede.

 


 

Torsdag 12. oktober 2023.

Medlemsmøte i bakgården hos Kaffeforretningen Sarpen. Brukbart fremmøte som fikk høre Frode Paulsens  fortelle om sitt forhold sin musikalske reise og sitt til blues.

 


 

Lørdag 23. september 2023.

Westby Bluesband på Takelund i gågata

 


 

Lørdag 16. september 2023.

Eftasblues i bakgården på Kaffeforretningen Sarpen med Chris Grant's Backyard Blues Ball.
Selv om det var mye som skjedde på musikkfronten i byen denne ettermiddagen var det også en del som fant veien til bakgården. De frammøtte fikk høret blues mm. i godt driv, levert av Chris Grant (vokal/piano), Eivind Ystrøm Petersen (gitar), Roger Morland (bass) Jon Ragnar Slenvik (trommer) og Espen Christoffersen (trompet).

 


 

Lørdag 26. august 2023.

Eftasblues på Kaffeforretningen Sarpen med The Jelly Roll Men

Høstens første eftasblues gikk av stabelen i bakgården til Kaffeforretningen Sarpen. Det utrygge været hadde ikke skremt vel 70 personer fra møte opp for å høre Jelly Roll Men spille. Vi fikk tre sett med klassisk Chicago blues og mellom låtene pratet Kent Erik om episoder fra sitt liv, til publikums store munterhet. Bandet består av Kent Erik Thorvaldsen, sang og munnspill, Christian Øynes, gitar, Øyvind Stølefjell, piano og sang, Petter Skoglund, trommer, og Ole Martin Røsten, bass.

 


 

Lørdag 24. juni 2023.

Eftasblues på Kaffeforretningen Sarpen med Tomas Jo' Group fra Sverige. 

Fredag 2. juni og lørdag 3. juni 2023. Bluesklubben feirer 10 år

Jubileumsarrangementet vil bli omtalt på egen side, som vil bli publisert så snart den er klar.
 

Lørdag 20. mai 2023 – Roosterhouse Gumbo Band

I vakkert vårvær dannet Kaffeforretningen Sarpens Bakgård en flott ramme rundt ettermiddagsblues med Roosterhouse Gumbo Band. Dette var en erfaren gjeng fra den andre siden av fjorden, med et repertoar bestående av både egne og klassiske blueslåter. Publikum lot seg rive med av godt driv og innslag av boogie woogie, En flott bluesettrmiddag, akkurat slik vi vil ha det.

 

 

 

 


 

Torsdag 4. mai 2023 – Medlemsmøte med Nøtsun-to gode naboer

Til dette medlemsmøtet hadde vi invitert Nøtsund To gode naboer til å spille for oss. Gutta spilte låter med bluesfeeling, fra artister som CCR, Jimi Hendrix og Ike & Tina Turner. En festkveld der trampeklappen kom ganske tidlig i 1. sett!

 

 

 

 

Lørdag 22. april 2023 – Alabama Lovesnakes

Fullt hus, 80 stk, og stor stemning da Alabama Lovesnakes fra Karlstad spilte på Odd Fellow. Bandet tok grep fra første tone og leverte blues med trøkk og av ypperste klasse! Bandet startet med Sonny Boy Williamsons klassiker «Help Me» og avsluttet med like klassiske Little Walters «My Babe». For øvrig spilte bandet i hovedsak egne låter godt forankret i bluestradisjonen. Stor stemning!

 

 

 

 

Lørdag 25. mars 2023 – Freddie Nystrøm Band

Vel 40 stk hadde møtt fram for å høre Freddie Nystrøm Band fra Gøteborg. Bandet besøkte oss sist i 2019.
Bandet spilte sitt eget materiale med tekster på svensk. Melodiene var godt tuftet i bluestradisjonen og var meget samspilte. Et stødig komp på bass og trommer la et godt grunnlag for gitar og keyboard. Sjefen sjøl, Freddie Nystrøm, sang låtene.

God stemning!

 

 

 

 

 
Torsdag 2. mars 2023 - Årsmøte og medlemsmøte

Bra fremmøte til klubbens årsmøte, som ble avholdt i "Kaffebrenneriet" i bakgården til Kaffeforretningen Sarpen. Etter årsmøtet ble det servert pizza før medlemsmøtet tok til. Bluesklubbens egen Svein Agnalt tok for seg munnspillets utvikling i bluesen, fra 20-tallet og frem til 60-tallet, med fokus på noen av de store artistene.

 

 

 
Lørdag 18. februar 2023 - Rev. John Band

Bra fremmøte av publiikummere denne gangen også. Frontfigur Jon Ultvedt sang de fleste låtene og spilte meget solid piano og Hammond B3. Bluesveteran Trond Ytterbø på gitar og munnspill, samt vokal på noen låter. Ytterbø spilte smakfull gitar med stor autoritet. Rytmeseksjonen, med Simen Dørven på bass og Arne Myrvang på trommer, var meget stødige og la ned en herlig drive. Et ekstra pluss til Myrvangs varierte spill!
Reverend John Band ga ut plate i 2022 og en del av kveldens repertoar kom fra denne. Bandet framførte for det meste selvlaget materiale, men spilte også låter fra Eric Bibb, Sister Rosetta Tharpe, Bob Dylan, Percy Mayfield og Freddie King.
 
Lørdag 28. januar 2023 - Geir "Milkman" Bertheusssen & Blues Machine
Geir "Milkman" Bertheusssen og Blues Machine tok et fullsatt Odd Fellow med "storm". At Geir selv kommer fra Senja i det kalde nord hindret ikke at han og bandet leverte varm og dampende blues. Fantastisk stemning og glade blues-publikummere ga tydelig tilbakemeldinger på at musikken og fremføringen falt i smak.


 
Fredag 30. desember 2022 - Romjulsblues med Pæddekommen Bluesband
Pæddekommen Bluesband ble møtt av "fullt hus" og stormende jubel da de entret scenen på Odd Fellow, for den tradisjonelle romjulsbluesen for Sarpborg Blues Club. Som vanlig leverte bandet blues hvor mye handlet om lokal elendighet og triste historier, med utgangspunkt i Pæddekommen i Sandesund. Og sterkere blir historiene når de formidles med norsk tekst. God stemning far første stund, som holdt seg gjennom hele konserten.

 
Lørdag 3. desember 2022 - Årets Julebord m/T-Bear & The Dukes
Omtrent 60 bluesentusiaster deltok på årets julebord. Ribbe m/tilbehør og karamellpudding, eller riskrem, ble fortært i en atmosfære med snev av julestemning. Etterhvert ble det tid for kveldens konsertinnsalg, denne gang med våre svenske venner T-Bear & the Dukes. Igjen leverte bandet  varene, og vel så det. Det ble fremført både gamle og nye blueslåter, og vi fikk også høre smakebiter fra bandets nyeste utgivelse "Blue". Bandets frontfigur er Torbjörn Solberg (gitar/vokal) som hadde med seg Emil Wachenfeldt på keyboard, Fredrik Kaudern på bass og Henrik Berg på trommer.


 
Lørdag 19. november 2022
Kveldens konsert var med The Breeze, som har hentet navnet fra JJ Cle-låta "Call me the Breeze". Det var JJ Cales musikk som sto på programmet, og bandet serverte kjente og mindre kjente låtrer på løpendebånd. JJ Cales sound, som kjennetegnes av en laid-back og drivende groove, ble gejngitt på en troverdig måte. Publikom lot seg rive med og stemningen var god.

 
Lørdag 12. november 2022 
Eftasblues på den nyåpnede Vinstua i gågata. Fullt hus og god driv med Chris Grants Backyard Blues Ball. Foruten Chris Grant på piano/vokal var det Eivind Ystrøm Petersen på gitar, Roger Moland på bass og Jon Slensvik på trommer.

 
Torsdag 3. november 2022 - medlemsmøte
Denne kvelden var det Svein Christensen, bl.a kjent som Pæddekommen Bluesbands bassist, som skulle fortelle om sin musikalske reise. De fremmøtte fikk høre små historier og musikk fra Sveins reise, fra tidlig 60-tall og frem til nå. Svein Agnalt bandt det hele sammen med stødig hånd.
 
Lørdag 29. oktober 2022, Morten Marcussen Band
Endelig en blusaften av før-pandemisk kaliber. Tilnærmet fullt hus. En varm og god stemning. Morten Marcussen leverte varene til et entusiastisk publikum, som lot seg rive med. Mange danset. At bandet tidligere på dagen hadde hatt konsert i nabobyen la ingen demper på det musikalske.


06.10.2022 Medlemsmøte: Kent Knutsens forhold til blues   Bakgår'n, Kaffeforretningen Sarpen
24.09.2022 Fett Nok   Odd Fellow
10.09.2022 Eftasblues: Bobben Bluesband   Bakgår'n, Kaffeforretningen Sarpen
01.09.2022 Medlemsmøte: Gisle Ørbæk Andersens forhold til blues   Kaffeforretningen Sarpen
27.08.2022 Electric Rail Express   Odd Fellow
20.08.2022 Bilens Dag i Sarpsborg   Sarpsborg Blues Club deltok med stand i gågata
25.06.2022 Bærum Bluesband   Odd Fellow
21.05.2022 Kid Engen Bluesband   Odd Fellow
16.04.2022 Betty Blackmail Band   Odd Fellow
07.04.2022 Årsmøte m/Mr. Olzen One Man Blues Band   Kaffeforretningen Sarpen
26.03.2022 Strange Brew   Odd Fellow
26.02.2022 Glomma Bluesband   Odd Fellow
04.12.2021 Geir "Milkman" Betheussen   Odd Fellow
23.10.2021 Soft City   Odd Fellow
24.09.2021 Plan Be   Odd Fellow
28.08.2021 Pæddekommen Bluesband   Glenghuset
21.08.2021 Krokfoss Band   Odd Fellow
26.06.2021 Kurt Slevigen Band   Odd Fellow
29.05.2021 Chris Grant Company   Odd Fellow
05.11.2020 Mr. Olzen One Man Bluesband   Odd Fellow
24.10.2020 vanPearsa Bluesband   Odd Fellow
14.10.2020 Øivin Fjeld og Harald Otterstad   Odd Fellow, medlemsmøte
26.09.2020 The Reverend John Bluesband   Odd Fellow
22.08.2020 Miss Blue   Odd Fellow
20.06.2020 Rooster House Gumbo Band   Odd Fellow
29.02.2020 KRL Blues Association Group   Årsmøte på Odd Fellow
28.12.2019 Pæddekommen Blues Band   Romjulsblues på Glenghuset
23.11.2019 Jelly Roller Men   Odd Fellow
07.11.2019 Sven Lundestad   Kaffelageret ("Sarpen")
18.10.2019 Sven B. Good and the Blues Stompers   Odd Fellow
29.10.2019 KRL Blues Association Group   Kaffelageret ("Sarpen")
28.09.2019 Westby Bluesband   Odd Fellow
07.09.2019 Bærum Bluesband   Glenghuset
24.08.2019 Morten Markussen Band   Odd Fellow
22.06.2019 Stein Stokke & The Engine   Neptun Nye Pub
21.06.2019 Bluemixx Bluesband   Kulturhuset Gleng (Glengfestivalen)
21.06.2019 Backporch Society m/Vidar Busk   Kulturhuset Gleng (Glengfestivalen)
25.05.2019 T-Bear and the Dukes   Pizzanini
27.04.2019 Mojo Rythm & Blues   Pizzanini
23.03.2019 Freddie Nyström Band (S)   Pizzanini
01.03.2019 KRL Blues Association Group (akustisk blues)   Pizzanini
16.02.2019 Ron Davis Group   Karma
30.12.2018 Pæddekommen Blus Band   Romjulsblues på Karma
08.12.2018 Ronny Aagren And His Blues Gumbo   Sarpsborg Tandoori
27.10.2018 Bluemixx Bluesband   Pizzanini.
18.09.2018 Stein Stokke & The Engine   Pizzanini.
18.08.2018 Bluesbury   Pizzanini.
23.06.2018 Lay Down Ways   Pizzanini.
26.05.2018 Bærum Bluesband   Pizzanini. Sjekk hva som sto i SA etter konserten
05.05.2018 Malvina band   Glenghuset. Samarbeidskonsert mellom Gleng og Sarpsborg Blues Club.
24.03.2018 Rawdhouse   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
23.03.2018 Rawdhouse   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
24.02.2018 vanPaersa   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
23.02.2018 vanPaersa   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
16.02.2018 KRL (Kort, Rund og Lang)   Bluesklubbens "eget" akustiske bluesband underholdt ifm. klubbens årsmøte.
01.12.2017 Pæddekommen Bluesband   Spilte på bluesklubbens julebord. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
04.11.2017 vanPaersa   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
03.11.2017 vanPaersa   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
14.10.2017 Bryggerigangen Bluesband   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
13.10.2017 Bryggerigangen Bluesband   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
23.09.2017 Mr. Olzen One Man Blues Band / Bluesbury (S)   Blues Week-end. Olav's Pub - Greåker.
22.09.2017 Bluemixx Bluesband / Kenneth Lerøen Bluesband   Blues Week-end. Olav's Pub - Greåker.
02.09.2017 Rawdhouse   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
01.09.2017 Rawdhouse   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
05.08.2017 Kenneth Lerøen bluesband Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
04.08.2017 Kenneth Lerøen bluesband   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
10.06.2017 Bluemixx Bluesband   Dickens-bakgården
25.03.2017 T-Bears and the dukes   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
24.03.2017 Pæddekommen Bluesband   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
30.12.2016 Pæddekommen Bluesband   Releaseparty, Olavs salonger. I samarbeid med Sarpsborg Blues Club.
09.12.2016 JT Lauritzen & The Buchshot Hunters   Bluesklubbens julebord, Olavs Salonger
30.09.2016 Uncle Doghouse   Dickens-bakgården
23.06.2016 9Fingers   St. Hans-blues. Dickens-bakgården
23.03.2016 Krissy Matthews   Glenghuset
04.03.2016 T-Bears and the Dukes   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
19.12.2015 Chris Grant band-bears and the Dukes   Bluescafé, Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
07.12.2015 Pæddekommen Bluesband/Mr. Olzen One Man Bluesband   Julebord, RB Pub
14.11.2015 Bluemixx Bluesband   Eftasblues, Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
14.11.2015 Hard to Handle Bluesband   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
30.09.2015 Mr. Martin and His Big Horns   Glenghuset
20.12.2014 Bluemixx Bluesband   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
19.12.2014 Mr. Olzen Bluesband   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
29.11.2014 Hard to Handle Bluesband   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
25.10.2014 T-bears and the Dukes   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
20.09.2014 van Paersa Blueslag   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
19.09.2014 van Paersa Blueslag   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
05.09.2014 Magnus Berge Bluesband   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
15.06.2014 Eivind Ystrøm   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
14.06.2014 Eivind Ystrøm   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
05.04.2014 Patey's Pipe   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
04.04.2014 Magnus Berge Bluesband   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
26.02.2014 Bryggerigangen Bluesband   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
07.12.2013 Pæddekommen Bluesband   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
06.12.2013 Pæddekommen Bluesband   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club.
30.10.2013 Krissy Matthews   Glenghuset
25.09.2013 Vidar Busk and his True Believers   Edvarts Nye Pub. Samarbeidskonsert mellom Edvarts Nye Pub og Sarpsborg Blues Club..